Спреният от мнимия полицай: В 8.15 часа ми казва „Добър вечер“/ВИДЕО/

Младеж от Русе се разследва заради опит да се представи за полицай. Както Русе Медиа писа, 18-годишният тийнейджър спирал коли на пътя за проверка, облечен в полицейска униформа. Поведението му усъмнило един от водачите, който съобщил за случилото се на сина си и той подал сигнал на тел.112.

Пред Русе Медиа шофьорът Цанко Цанев разказа, че бил спрян от младежа в полицейска униформа в района на Лесопарк „Липник“. Пред неговата кола се движил друг автомобил, който също станал обект на фалшивата проверка.

„В един момент откъм язовира излезе едно момче с полицейска сгъваема палка в едната ръка, в другата си ръка имаше палка от другите, които са точно палки. Спря колата пред мен, говориха нещо. Викам – той мен не ме спира, подадох мигач да тръгна, той тръгна срещу мен. Дойде до мен, отворих наполовина стъклото и той ми каза – „Добър вечер“. А, викам, как добър вечер, 8.15-8.20 е сутринта. Е, да, вярно, че е сутрин. И в този момент ми поиска документите за проверки. Аз го гледах, то видимо неадекватен. Викам – няма да ти дам никакви документи, затворих догоре стъклото и тръгнах. В момента, в който тръгвам, гледам на десетина метра в посока на езерото, на самата поляна, едно друго момче снима с телефон“, разказва Цанко Цанев.

Необичайното за служител на реда поведение усъмнило водача. Външният му вид също го притеснил. „Нищо не представи – удостоверение, карта, нито се представи. И видимо неадекватен, трудно говореше. Гледам го с маратонки, бели маратонки, почти нови, а иначе беше с полицейска риза, куртка, с пагони, но без нашивки. Запознат съм, че трябва да бъдат по двама, да имат отличителни белези“, обяснява водачът.

След подадения сигнал от Цанко Цанев полицията бързо установила мнимия полицай. 18-годишният младеж бил син на полицейски служител, който взел тайно част от униформата на баща си. По случая има има образувано досъдебно производство.

Exit mobile version