Спортното училище в Русе ремонтира общежитието си с евросредства /ВИДЕО/

Спортното училище в Русе ремонтира общежитието си с европейски средства по програма „Региони в растеж“ от 2017 година, съобщи директорът Евгени Недев. Става дума за бившето общежитие на ПГ по зърносъхранение. Всички ремонтни дейности са завършени, а в момента приключва свързването на топлопровода и се асфалтират изкопите. Срокът е до 15 юни и общежитието е готово за откриване.
„Ние успяхме да го завършим. Не ни достигаха някои малки малки елементи от баните и тоалетните, за които аз като директор на Спортното училище инициирах дарителска кампания. По-скоро не така обявена в медиите , а с близки и хора, които знам, че ще помогнат за спорта. Направиха дарения всеки според възможностите си, с което съм изключително горд, включително и част от персонала на училището, които повярваха в каузата. Успяхме да завършим и вече баните са напълно ремонтирани“, каза Евгени Недев.
Напълно са готови за ползване два етажа. На етаж могат да пребивават 40 човека, като на всеки две стаи има отделна баня и тоалетна. Условията са повече от добри, всичко е ново, обясни директорът, като показа и обстановката.
В общежитието има стая за контрол, система за пожароизвестяване, домофони за индивидуална връзка, видеонаблюдение. Осветлението в коридорите са със сензор за икономичност, има и асансьор, защото е на 5 етажа, но в момента не работи, защото само два етажа са готови. Стаите са обзаведени с легла , гардероби и др.
„Проектът за общежитието е за 1-ия и 2-ия етаж, а е купено оборудване, говоря за легла, шкафове и всичко необходимо, и за 5-те етажа. Предстои ми разговор с новия министър на младежта и спорта относно бъдещето на следващите три етажа. Външната фасада е ремонтирана, но вътре няма изграден проект за ВиК, електричество и другите неща, но е закупено оборудването. И ако това представлява интерес за Министерството на младежта и спорта и биха желали да го завършим, трябва да намерим решение и финансиране как да го продължим, за да могат да функционират и 5-те етажа, защото така ще има леглова база за 200 човека.
За нас 1 и 2 етаж са напълно достатъчни за учениците, които са в момента на общежитие. За тях ще бъде доста по-добре като условия , отколкото където са настанени сега. Може би ще допуснем, ако това се разреши, и ученици от други училища, за да можем да напълним легловата база и да работим на 100%. Относно бъдещото финансиране на общежитието и неговата издръжка, трябва да се подготвят нужните документи към Министерство на образованието и към Министерство на спорта и ще кандидатстваме от новата година да можем да отворим врати. Когато поех управлението на Спортното училище, това бе един от приоритетите ми – да завърша общежитието и да го пуснем в експлоатация. Това го направихме“, сподели Евгени Недев.

 

Exit mobile version