Спортните акробати от „Локомотив“ отпразнуваха 60-годишнината на клуба

Клубът по спортна акробатика „Локомотив“ отпразнува в събота своята 60-годишнина. В залата се събраха малки и големи състезатели, треньори и хореографи, които през годините са отдали живота си на любимия спорт.

На тържеството бе припомнена историята на клуба по спортна акробатика, създаден през 1959г. от бившите гимнастици Коста Цанев и Владимир Кънев. „Началото на победите започва с легендарният треньор Владимир Кънев, който създаде уникална акробатична школа от световно ниво. Тази школа беше успешно продължена и развита на национално и световно равнище от следващите успешни треньори Любомир Ковачев и Мариян Габровски, заслуги за постиженията на състезателите имат и хореографите Дияна Чуклева, Надя Руменин и Силвия Малинова“, припомниха организаторите.

Поради изключителните заслуги на Владимир Кънев през 1993 г. клубът започва да носи неговото име. През годините състезателите печелят над 65 медала от европейски и световни първенства, като първите успехи започват още през 70-те години и продължават и до днес. Многобройни са и републиканските титли, спечелени от русенските акробати.

„През годините сме имали много възходи и падения, но благодарение на Вас, треньори и състезатели, клубът успява да се задържи като водеща сила в българската и световна акробатика през всичките тези години. Затова искаме да поздравим всички вас, които сте допринесли за доброто име на този клуб през изминалите 60 години и да пожелаем на децата, които тепърва предстои да израстват в този така прекрасен спорт, да продължат да жънат като вашите успехи. Специална благодарност на спортните специалисти, на децата, които с желание и ентусиазъм тренират и се стремят да стават все по-добри, и към родителите за тяхното доверие към нас“, казаха в словото си домакините на празника.

Тържеството включваше и изпълнения на състезатели от различни възрасти и различни формации, които донесоха много настроение на гостите в залата.

Exit mobile version