Спешна евакуация на къща заради изтичане на газ /ВИДЕО/

Спешна евакуация заради изтичане на газ се наложила снощи на живеещите в къща на улица „Лозен планина“ в Русе. Жената, която се грижи за малко дете, разказа пред Русе Медиа, че до инцидента се е стигнало в резултат на маневра на лек автомобил, който е паркирал на тротоара. Младия шофьор се е движил на заден ход и не е забелязал таблото на газоразпределителното дружество с отчитащите устройства. При маневрата го е ударил, при което е изкъртил тръбата към таблото и от там е започнало да изтича огромно количество газ.

Подаден е бил сигнал на тел. 112 и на място са били изпратени полиция, пожарна и аварийни екипи на газовото дружество. Веднага е било прекратено газоподаването в засегнатия участък. Поради опасността от случайна искра и последващ евентуален взрив, движението на автомобили е било прекратено, а районът е бил отцепен в голям периметър за коли и хора. Пожарникарите, заедно с органите на реда, са евакуирали жената и детето, докато се нормализира и овладее ситуацията. Хората са се подслонили временно при познати.

Аварийният екип на газовото дружество е започнал работа веднага по подмяната на 32-милиметровата газова тръба и за възстановяването на газоподаването, както към къщата , така и в засегнатия квартал. Връзката е била възстановена още същата вечер. Къщата се намира в непосредствена близост между големи жилищни блокове, но тяхната евакуация не е била наложителна. Съседната двуетажна къща също се е оказала необитаема, тъй като собствениците от години работели и живеели в Германия. Ситуацията е била овладяна много бързо и в рамките на около 30 минути течът на газ е бил прекратен.

Подробности за инцидента, може да чуете във видеото от самата жена, която не пожела да застане пред камерата ни, но единствено за Русе Медиа разказа подробности за случилото се.

 

Exit mobile version