Спешен щаб в Русенско обсъжда мерките заради извънредното положение

Спешен щаб във връзка с коронавируса ще обсъди днес мерките, които ще бъдат взети в Русенска област във връзка с обявеното извънредно положение в България. Парламентът гласува единодушно то да бъде въведено от 13 март до 13 април. На щаба ще присъстват всички институции, с които областният управител Галин Григоров е в постоянен контакт.

Очаква се Министерството на образованието да затвори училищата поне за две седмици, като обучението през това време ще се води дистанционно през онлайн платформи и учебници. Притесненията на родителите са, че след двете грипни ваканция и новата ситуация може да се стигне до съкращаване на лятната ваканция и удължаване на учебната година. Не е ясно как това ще се отрази на бъдещите зрелостници, които трябва да държат матури. Очаква се и Русенският университет да удължи прекратяването на занятията.

Със сигурност за един месец се преустановяват първенствата в професионалния футбол – Първа и Втора лига, до 13 април 2020 г. Специално сформирана работна група на БФС ще изготви варианти за актуализиране на програмата в зависимост от развитието на обстановката и решенията на държавните власти. Това пък ще даде глътка въздух на отбора на „Дунав“, коментират феновете.

Exit mobile version