Спецоперация установи шест случая с наркотици в Русе, двама са задържани

Шест случая с наркотици са установени от полицията в Русе по време на 24-часовата специализирана операция, проведена вчера на територията, обслужвана от ОДМВР-Русе. Двама мъже са задържани.

Около 14:20 часа, в кръстовището на ул.“Вега“ и бул.“Христо Ботев“ е установен и спрян за проверка бял бус „Форд“ с русенска регистрация и водач на 21 години от с. Окорш, обл. Силистра. При извършения личен обиск на лицето, в джоб на връхната му дреха е намерен полиетиленов плик, съдържащ суха зелена листна маса, 1бр. хартиен свитък във формата на цигара със завит на фитил край, като при извършения полеви тест, листната маса реагира положително за марихуана. Младежът е предал доброволно и количество марихуана, намиращо се в жилището му в в гр. Русе. Общото количество на иззетите и предадените наркотични вещества е около 17 грама. По случая е образувано бързо производство.

На ул. „Ради Иванов“ в гр. Русе полицейски служители установили мъж на 40 години от  гр. Русе. В себе си той държал ръчно  свита  цигара от  зелена  суха тревна маса, която предава с протокол за  доброволно предаване. При  направения полеви наротест  веществото  в цигарата е  реагирало  положително за  марихуана. По  случая е образувано  бързо производство.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при Второ РУ са извършили личен обиск на мъж на 37 години от гр. Русе. При личния обиск в левия джоб на дънките му е намерено топче фолио, което съдържа бяло кристалообразно вещество, за което той е заявил, че е 1,5 грама  метамфетамин. По случая е образувано бързо производство.

Около 09:30  в жилищен блок на ул. „Доростол“ в гр. Русе, полицейски служители от Второ РУ – Русе извършили проверка на мъж на 31 години от гр. Русе, от когото се усещала силна миризма на марихуана. Д.И.  извадил от джоба на анцуга си суха тревна маса, свита на цигара, за която заявил, че е марихуана, и топче обвито в найлон, за което казал, че е метамфетамин.  По случая е образувано бързо производство.

Служители от сектор „Криминална полиция“ при Второ РУ – Русе са получили оперативна информация за мъж на 39 години от гр. Русе. Според информацията лицето разпространява метамфетамин от входа на апартамента, в който живее. Около 11:00 часа  от полицейските служители е установен 37-годишен мъж от гр. Русе в близост до жилищния блок. В хода на проверката той извадил 1 брой свитък от станиол съдържащ кристално вещество с тегло около 1.5 грама. Заявил, че наркотичното вещество го е закупил от живущия в блока. В резултат от извършените процесуално следствени действия в жилището са открити свитък от станиол с кристално вещество и прибори за разтегляне и разфасоване. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство .

Ооколо 15:50ч. полицейски служители при  обход по  ул. „Бабуна планина“ забелязват лице и предприемат проверка. Лицето е установено като 40-годишен мъж от гр. Русе. В разговор той е казал, че може да е забравил с себе си наркотично вещество, защото често употребява. При обиска на лицето в кутия от цигари е открит полиетиленов плик, съдържащ бяло кристално вещество, за което мъжът е заявил, че е метаамфетамин за лична употреба, с тегло около 0.5гр. По случая е образувано бързо производство за престъпление.

Exit mobile version