Спецакцията на „качулките“ в четвъртък в Русе – срещу наказателен отряд /ВИДЕО/

Специализираната акция с участието на тежковъоръжени полицаи от ГДБОП, която се проведе в четвъртък в ранния следобед на ул.“Духовно възраждане“, е била срещу наказателен отряд за събиране на дългове, научи Русе Медиа. Първоначалната информация бе, че става дума за арест на лихвар, който от години раздава пари и прибира имуществото на длъжниците си. Той бе задържан същия ден, но се оказа, че операцията на „качулките“, макар и със сходна цел, е по друго разследване. Заради информационното затъмнение, което е свързано със сигурността на акциите на МВР по време на изпълнението им, се смяташе, че арестът на лихваря, извършен в операцията на Гранична полиция е довел до разплитането на друга схема, в която вече се налага включването на ГДБОП.

Всъщност акцията на ул.“Духовно възраждане“ е била насочена срещу лица, които са раздавали бързи кредити, след което наказателен отряд от млади мъже, занимаващи се със смесени бойни изкуства ММА, е прибирал насилствено дълговете, научи Русе Медиа. Тъй като е имало информация, че те притежават и оръжие, се е очаквало, че при арестите ще окажат съпротива. На ул.“Духовно възраждане“ е бил засечен автомобил, за който полицаите са имали съмнения, че е на издирваните. Затова се е стигнало и до извеждането принудително от него на двамата млади русенци, които са били проснати на земята с белезници и впоследствие се оплакаха от упражнено полицейско насилие. След като е станало ясно, че това не са издирваните хора, те са били освободени. Впоследствие бяха блокирани всички изходи на Русе, а превозните средства щателно претърсвани заради издирваните лица. По информация на Русе Медиа е задържан служител от фирмата за бързи кредити „Терра кредит“, чийто офис бе обект на обиск при акцията.  Заради случилото се мъжът е бил уволнен, а арестът му предизвика официална реакция от дружеството.

„Арестът няма връзка с извършваната от дружеството дейност, поради което същото не трябва да бъде замесвано в този скандал. Следва да се има предвид, че лицето, задържано от органите на МВР, е служител на „Терра Кредит“ ЕООД едва от месец и половина. Заеманата от него длъжност не е ръководна, не е и представителна. Дружеството не разполага с информация относно дейността, която лицето е извършвало в извънработно време и не носи отговорност за същата. Веднага след като дружеството е уведомено за случая, лицето е уволнено. „Терра Кредит“ ЕООД държи на репутацията си, а основен  приоритет на компанията е спокойствието и сигурността на клиентите“, заяви в писмо до медиите управителян Христо Унчев.

Exit mobile version