Социални работници в Русе протестираха: Няма да мълчим! Няма да търпим!

Снимка:БТА

Със скандирания „Няма да мълчим! Няма да търпим!“ служители на дирекция „Социално подпомагане“ в Русе излязоха днес на предупредителна едночасова стачка.

Едно от основните искания е увеличаване на работните им заплати. Според протестиращите възнаграждението, което получават, не е адекватно на труда, който полагат.

По думите на Емилия Петкова, която има над 20 години стаж в системата, брутната работна заплата на дългогодишните служители е около 1500 лв. „Ние все мълчим, все търпим, но и ние сме хора и семейства храним. Младите хора идват при нас, изкарват пет-шест месеца и като видят за каква работа става дума и с какви пари се прибират вкъщи, напускат. Има голямо текучество, а натоварването е огромно“, каза Петкова.

Сред исканията на работещите са и увеличение на парите за представително работно облекло, както и осигуряване на средства за защита и корекция на зрението на работещите.

Служителите издигнаха транспаранти с надписи „Няма да търпим повече!“, „Социалната работа е призвание, но в магазина искат пари!“, „И за нас има инфлация!“.

 

Exit mobile version