„Сокол“ победи на турнира „Каменица“, русенци изпиха цял басейн бира

Божидар Искренов-Гибона рита за фен клуба на „Астън Вила“

Отборът на „Сокол“-Русе спечели за първи път регионалния полуфинал на турнира „Каменица Фен Купа 2018“, който се проведе през уикенда на стадион „Дунав“. В битката на регионалната шампионска титла футболистите от тима победиха с 1:0 съперниците си от „Мечките Ирим“-Русе с точно попадение на Айгюн Ешремов, отбелязано в средата на първото полувреме. Така „Сокол“ спечели правото да играе на националните финали на „Каменица Фен Купа“ през септември. По-рано „Мечките“ отстраниха на полуфинала миналогодишния победител „А-отборът“, който остана четвърти. Трети са момчетата от „Фортуна“-Разград.

Турнирът предизвика много емоции сред многобройната публика, дошла да подкрепи 32-та отбора от областите Русе, Разград, Силистра и Търговище. По данни на организаторите за тези два дни е изпита бира, достатъчна да напълни цял един басейн. От „Каменица“ са категорични, че за поредна година се убеждават, че Русе е най-футболният град по отношение на любителската игра.

Според Кирил Глушков, мениджър събития в „Каменица“ АД, интересът се дължи на възможността всички хора, които обичат и живеят с футбола и ритат за удоволствие, да поиграят в професионални условия, пред погледа на професионален съдия, с професионална екипировка. „Винаги имаме страшно много игри и награди около терена за техните приятели и за феновете, дошли да ги наблюдават. И не на последно място, най-голямата награда е отборът шампион да си избере мача на кой любим европейски отбор да отиде. Самите играчи пожелаха да се запази тази награда“, споделя Глушков.

Тази година в Русе участваха и румънски любители на футбола, което не е прецедент за турнира.

„През 2010-2011 г. за първи път ни гостува румънски отбор в Русе и оттогава почти всяка година идват да участват. Интересното е, че във Варна също имахме чуждестранен отбор от студенти от всякакви държави- Швейцария, Германия, дори Иран. Бяха се обединили, бяха направили един страхотен отбор бяха стигнали дори битка за трето място. Фен купата е с широко отворена врата към всички държави, няма правило, което да забранява участие на отбори от друга държава, стига да се спазва правилото да не са професионални състезатели“, коментира още Глушков.

В турнира в Русе една от главните атракции бе участието на терена на легендата Божидар Искренов. Гибона се включи в мача между фен клуба на „Астън Вила“ и фен клуба на „Дунав“-Русе. Той игра на страната на феновете на английския тим, с фланелка с името и номера на Стилиян Петров. Срещата завърши 3:1 за „Астън Вила“.

На финала на турнира бяха връчени и няколко допълнителни награди. Почетното отличие „Най-спортсменски отбор“ беше присъдено на „ТМ Технолоджи“-Русе. За „Най-добър вратар“ беше обявен Вежди Тефиков от „Фортуна“-Разград, а за „Най-атрактивен състезател“ Гено Генов от „Мечките Ирим“. Джан Зеки Сезаи от „А-отборът“ беше обявен за „Най-сърцат защитник“, а поощрение в същата категория получи неговият съотборник Георги Георгиев.

 

Exit mobile version