Смъкнаха табелите на пиян шофьор, след час отново го хващат зад волана

Пиян шофьор бе хванат на два пъти в рамките на час да кара колата си в нетрезво състояние. На 16 януари в 21:50 ч. служители от сектор „Пътна полиция“ са изпратени за съдействие на ул.“Йоаким Груев“ в Русе, където за проверка е спрян лек автомобил „Мазда“. Зад волана е бил 62-годишен мъж.

Пътните полицаи направили няколко неуспешни опита да го тестват с дрегер, след което му съставили акт, издали талон за медицинско изследване и смъкнали регистрационните табели на автомобила.

Час по-късно около 23:00 часа друг полицейски екип спрял автомобила на ул. „Независимост“ в Русе, тъй като бил без регистрационни табели. Водачът отново отказал да му бъде извършена проверка за наличие на алкохол с техническо средство. Съставен му е бил отново акт и издаден талон за медицинско изследване.

Водачът два пъти е дал кръв за медицинско изследване в УМБАЛ „Канев“-Русе – на 16.01.2022г. в 23:10 и на 17.01.2022г. в 00:30 часа От направените две химически експертизи на кръвните проби е установено, че концентрацията на алкохол в кръвта и на двете проби е над допустимата. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК.

Exit mobile version