Смел русенец  задържал сам двама младежи-обирджии на улицата

Смел русенец задържал сам двама младежи, извършили грабежи на 2 февруари вечерта. Впоследствие се оказало, че в рамките на половин час са пострадали две жени, нападнати и обрани в района на ул. „Борисова“.
Мъжът сам се обадил на тел. 112 около 22.40 ч, че е задържал на улицата двама младежи, извършили малко преди това грабеж на дамска чанта пред блок ЦЮР 5. На място е изпратен екип служители от групата за охрана на обществения ред при Първо РУ. Там полицаите са установили,че двамата младежи са от Русе на 17 и 19 г. Те са били отведени за изясняване на случая.
Минути по-късно отново на тел. 112 се е обадила жена, която е съобщила, че около 22:20 часа, докато се е прибирала към дома си е била настигната в гръб от непознат младеж с качулка на главата. Той й издърпал от ръката дамската чанта и избягал, а тя видяла, че с него е имало още един младеж. В чантата жената имала портмоне с пари, лични документи и дебитна карта, както и други дребни вещи.
Оказало се, че става дума за същите нападатели. Те са предали отнетите вещи. Случаят е документиран и по него е започнало разследване, като е образувано бързо производство описа на Първо РУ, за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

Exit mobile version