Слънчевата Лора има нужда от още 65 000 лв., за да проходи нормално /ВИДЕО/

Двегодишното момиченце трогва сърцата на хората със своята борбеност и усмивка

2-годишната Лора от Русе се нуждае от помощ, за да проходи нормално. Момиченцето страда от много рядко заболяване, а единственият й шанс е операция в САЩ. Семейството организира серия от благотворителни кампании за набиране на средства. За да стане факт операцията, са нужни още 65 000 лв.

На 3 ноември Лора отпразнува втория си рожден ден. Слънчевото дете носи много радост на семейството си, макар да е родена с рядка диагноза – вроден дефицит на бедрената кост.

„Това е много рядка малформация, тя засяга таза и бедрото на лявото й краче. Чисто статистически се проявява на 250 000 раждания веднъж. И няма практика за такова лечение не само в България, но и според нашите проучвания и консултации с различни ортопеди и в Европа. Аз си реагирах нормално, то си ми е детенце, и съм си го приела, не е било драматично. Предприехме проучване, а и нашият ортопед много ни помогна, съдейства ни, той ни насочи към правилното място и ни спести това обикаляне от болница в болница , от консултация на консултация не само в България, но и в Европа. Защото ние нямаше и да се оставим само в България с проучванията“, разказва майката на Лора Ралица Ангелова.

Единствено американската клиника „Сейнт Мери“ във Флорида дава благоприятна прогноза за Лора.

„Тя има стопроцентовия шанс да се възстанови, но това ще бъде вследствие на серия от скъпоструващи операции. В момента ние събираме средства за първата операция, към 200 000 долара, която ще бъде извършена на таза, за да се реконструира липсващото звено там. Операцията е много дълга, близо 7 часа, следоперативният период също не е кратък, 6 седмици ние ще бъдем там, за да се подложи Лора на физиотерапия, което също е изключително важен компонент от нейното лечение“, казва майката.

Въпреки проблема с крачето, Лора е много е активна и не се спира на едно място. Тя ходи с помощно средство ортеза, на която е поставена платформа, за да се компенсира разликата, която в момента е 10 см. „Хубавото е, че децата много й се радват, не я дискриминират, напротив, по детски са радостни да играят с нея и винаги са много загрижени и питат тя дали ще се оправи. Това е първото, което питат – не какво й има, а тя ще се оправи ли. И така, няма проблем с игрите – нито физически, нито социален“, споделя Ралица Ангелова.

Семейството прави от началото на лятото дарителска кампания, която е припозната и от бизнесдамата от Русе Сиана Даскалова. Организират се концерти и благотворителни инициативи за детето.

„Когато видях детенцето, нещо се случи с мен. Преобърна ми се за момент съзнанието. Само човек, който не е виждал Лора, не може да си го представи това нещо. Тя просто е толкова магнетична, толкова е борбена. За Лора продължаваме, докато не съберем парите, няма да се спрем“, казва Сиана Даскалова.

Майката споделя, че подкрепата на толкова много хора ги обнадеждава. „Смятаме, че хората ще продължат да ни подкрепят, защото Лора го заслужава, като всяко детенце, още повече, тя има шанса за пълно възстановяване“, казва тя.

Датата за операцията е в средата на януари, тъй като трябва да се извърши, когато детето е на възраст между 2 и 2,5 години.  Дотогава трябва да се съберат още 65 000 лв. , за да има Лора своя шанс да ходи нормално.

 

 

Ако искате да помогнете на малката Лора:

Банкови сметки

УниКредит Булбанк

IBAN  BG27 UNCR 7000 1523 2804 06 /в долари/

IBAN  BG16 UNCR 7000 1523 2804 10 /в лева/

Титуляр Лора Петрова Ангелова

 

DMS LORA номер 17 777 за трите мобилни оператора

Exit mobile version