Служител на „Енерго Про“ загина броени дни преди пенсия /ВИДЕО/

Служител на „Енерго Про“ в Русе е загинал след падане от електрически стълб. Инцидентът е станал вчера сутринта в местността Пухлево дере. Първоначалните съмнения бяха, че е ударен от ток, но тази версия е отхвърлена, тъй като по време на инцидента електрозахранването е било спряно.

Загиналият е бил в местността „Пухлево дере“, за да изключи високоволтовото трасе, за да може служители на фирма „Ел“ да извършат дейности по прокарване на кабел към цех на „Петър Караминчев“, разказа Венцислав Трънков, ръководител екип на фирма „Ел“. Служителите са били в близост до мястото, когато са чули шума от падането и са открили загиналия.

От фирмата обясниха, че далекопроводът е бил прекъснат и по него не е имало ток. Най-вероятната причина е или подхлъзване заради конденза от мъглата, или инфаркт. Мъжът е бил оборудван с предпазен колон, каска и предпазни средства, бил е и един от най-опитните с висока квалификация. Той е имал и задължителните документи за работа по високоволтови трасета, където разрешителният режим за работа е специален. Бил е бил дългогодишен служител в „Енерго Про“ и са му оставали броени дни до пенсия.

Вчера районът е бил отцепен от полицията, извикана е била и Спешна помощ, но медиците само са констатирали смъртта. Образувано е следствие, което ще изясни причините за инцидента.

Exit mobile version