Служителите на РУО събраха лични средства за таблети за ученици

Четирима ученици от училища в Русе вече имат собствени таблети, на които да учат онлайн. Това стана възможно, благодарение на дарителския жест на служителите на Регионалното управление на образованието в Русе. Те събраха лични средства, с които закупиха устройствата за Енея Енчева от ОУ „Васил Априлов“, Валентина Иванова от НУИ, Берк Шакиров от СУ „Васил Левски“ и Серкан Сюлейман от ПГ по дървообработване.

На срещата в РУО, където бяха връчени таблетите, учениците споделиха, че им е било трудно да се обучават с телефони и с ненадеждна техника. Емоционално признаха, че много им липсват училището, приятелите и дори учителите.

Началникът на РУО-Русе Росица Георгиева сърдечно приветства децата и техните учители. Тя пожела на учениците успешно да се справят с онлайн обучението, а на учителите и директорите благодари за съпричастието и усилията, които полагат в тези трудни времена за всяко дете. Росица Георгиева увери преподавателите и директорите на училища, че Регионалното управление на образованието във всяка трудна ситуация застава не зад тях, а до тях.

Exit mobile version