След 20 години: Паметникът на Левски ще бъде открит на 11 септември

След повече от 20 години очакване, на 11 септември в Русе ще бъде открит паметник на Апостола на Свободата Васил Левски. Церемонията ще се състои от 17 часа в Парка на възрожденците, като в програмата е включен и патриотичен рецитал на децата от театър-школа „Артистисимо“. Сред официалните гости се очаква да бъдат вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Днес областният управител Галин Григоров, народният представител Искрен Веселинов, както и областният координатор на ВМРО Траян Тотев се запознаха на място с дейностите по изграждането на паметника на Васил Левски. Представителите на строителната фирма са заявили, че всички дейности се изпълняват в срокове и ще са напълно готови до датата на официалната церемония.

Изграждането на паметника на Апостола на Свободата в Русе стана възможно благодарение на инициативен комитет, в който участват редица родолюбиви русенци и активни общественици, с председател Искрен Веселинов.

Exit mobile version