След серия обрати за 24 часа: Мартин Димитров ще води листата на ПП-ДБ за Русе

Изненадващо, след серия обрати в рамките на последните 24 часа, за водач на листата на коалицията между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ за 19 МИР-Русе бе определен Мартин Димитров. Бившият председател на СДС /2008-2012/, който след това се присъедини към проекта на Радан Кънев „Нова България“, в последните години бе народен представител от гражданската квота на „Демократична България“.

Както стана ясно преди време, при разпределението на местата на водачите на листи между партньорите от ПП и ДБ Русе бе отреден на „Демократична България“. До вчера следобед се знаеше, че начело ще бъде генерал Атанас Атанасов, но вечерта беше взето решение отново да се заложи на водача от последните избори Надежда Йорданова. Днес сутринта това решение е било отменено и са започнали нови разговори, докато тази вечер вече окончателно стана ясно, че коалицията в Русе ще бъде поведена от Мартин Димитров.

Второто място в листата е за адвокат Рена Стефанова от ПП, а по предварителна информация екоактивистът Иван Белчев, който бе депутат от ДБ за Русе в последния парламент, е на пето място.  Регистрацията на листата ще бъде утре, когато ще бъде обявена подредбата на кандидатите за депутати.

Exit mobile version