След ремонта на ул.“Потсдам“ – крият се знаци за удобство /ВИДЕО/

След като движението по ремонтираната ул.“Потсдам“ в Русе бе пуснато окончателно, започнаха и опитите да се избегне новата организация, указана със знаци и маркировка. За част от клиентите на бензиностанции, тържища, автомивки, сервизи, които се намират по улицата, знаците за задължителен завой само надясно създадоха неудобства. Много често при напускането на обектите хората искат да се включат в движението наляво, за да излязат на ул.“Потсдам“, но заради забраната не могат. И се стигна до инициативата на неизвестни засега лица да се махат или крият знаците.

През изминалата седмица имаше места със смъкнати и завъртени знаци, които обаче бързо бяха възстановени от екипите на „Комунални дейности“. На друго място пък знакът бе вдигнат, подпъхнат под знак „Стоп“ и покрит наполовина така че да не се вижда какво всъщност указва.

За съжаление има и други недобросъвестни прояви по ул.“Потсдам“. Една от спирките е потрошена, като е разбито страничното й стъкло. Хората се възмущават и недоумяват защо се посяга на спирките, тъй като това е пореден случай на вандализъм.

Шофьорите, които минават по ул.“Потсдам“, са притеснени и от дълбоката дупка, която се е образувала в неремонтирания участък. Както Русе Медиа писа, в края на улицата има 80 метра, които са частен терен и не са в обхвата на проекта. Точно там улицата става от четири на две ленти, а дупката от 1,20-1,50 метра се намира точно там след завой. Това създава опасност за водачите, които трябва или да минат през нея и да потрошат автомобилите си, или да навлязат в насрещното движение.

Exit mobile version