След пожара в операта: Певци и музиканти станаха герои във фотоизложба

Певци и музиканти станаха герои във фотографската изложба “ЖARTА”, която бе подредена вчера на площада в Русе. Те творят изкуство в пространствата на Русенска опера, която пострада сериозно при пожар през лятото на 2020 г.

„ЖARTА“ е фотографски проект на Сдружение за изкуство и култура „Блок 14“, с което членовете му изразяват съпричастност към колегите и приятелите си от операта. Автор на идеята, костюмограф и координатор на проекта е Евгения Явашева, фотографи са Мартин Попов и Асен Николов, който е и автор на дизайна.

„Благодарност на всички артисти, които отделиха от времето си, за да участват в проекта. Специални благодарности на ръководството на Държавна опера Русе, че ни позволи да използваме сградата в този момент и на всички сценични служби. Нито един костюм на операта не е пострадал по време на пожара. Костюмите от изложбата са бракувани костюми от склада на операта, които ние обработихме и така заживяха нов живот. Специални благодарности на Лери Шукриева за помощта.

Тук е мястото да благодарим специално на нашия генерален спонсор „Ас-строй“. Целият екип, вдъхновени от идеята работехме безвъзмездно, но без тяхната подкрепа изложбата щеше да остане само дигитална. Благодарим ви, че подавате ръка на изкуството и то не за първи път.

За истинския артист всяко място се превръща в сцена, когато има какво да каже.

Поклон пред артистите, които истински „горят“ в изкуството!“, споделиха от сдружението.

 

Exit mobile version