Следизборни реакции: Как политиците от Русе коментираха резултатите от вота

Втори ден след изборите за парламент продължават реакциите на политиците от 19 МИР-Русе, които коментират резултатите главно в социалните мрежи. Русе Медиа обобщи техните реакции:

Водачът на листата на ПП-ДБ Мартин Димитров: „С 25,2% ПП и ДБ печелим изборите в Русе! Благодаря на отбора от всеотдайни колеги! Голямо мерси на всички, гласували за нас!“. Мартин Димитров е избран за депутат от Русе.

Избраният за депутат от ПП-ДБ Иван Белчев: „Отново показахме на картата на България къде е Русе. „Продължаваме Промяната – Демократична България“ са първи в област Русе, в София – град и в Пловдив – град. Благодаря на всички за подкрепата и вашата ясна позиция, накъде искате да се движи Русе и областта. Това е ясен знак за предстоящите общински избори наесен. Ще продължим диалога с русенци и жителите на областта, за да решаваме заедно проблемите на парламентарно и местно ниво“.

Областният координатор на ПП-Русе Людмил Христов: „Промяната се случва. Въпреки колосалния купен вот и хилядите сгрешени протоколи. Русе показа, че за България има надежда. Доказахме, че сме будни и отговорни хора. Все по-уверено гледаме напред. Благодаря на всички, които със своите усилия и труд допринесоха за тази победа. #ИмаКак #ИмаКой  #ПродължавамеПромяната “. Коалицията ПП-ДБ ще има двама депутати.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова: „Гордея се с поредната ни победа и Ви благодаря за подкрепата! Особенно ценна е след всичко, което заедно преживяхме! Не успяха да изчегъртат ГЕРБ, защото никой не може да изчегърта Вас! 670 000 българи, които подкрепиха ГЕРБ – СДС показаха, че искат сигурна и силна държава, работещи институции, предвидимост и отговорност. Благодаря на всички, подкрепили ГЕРБ – СДС в областите Русе и Разград. Благодаря на всички 2895 човека, гласували персонално за мен. Чака ни много работа! За стабилна България отново!“. Десислава Атанасова е избрана за депутат от Русе и Разград, като е почти сигурно, че влиза от Русе.

Областният координатор на ГЕРБ-Русе и втори в листата на ГЕРБ-СДС Георги Кръстев: „Благодаря на всички жители на област Русе, подкрепили ГЕРБ-СДС на изминалите избори. Благодаря, че не останахте равнодушни за бъдещето на държавата и че не останахте безучастни в борбата ни да върнем стабилността в България с първата крачка вчера. Благодаря на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ, които неуморно и всеотдайно защитават каузата ни. На тези от вас, които въпреки целия натиск и репресии не се предадохте и не паднахте духом – респект.Благодаря и на всеки един от 3208 души, които гласувахте персонално за мен. Вашата подкрепа означава много! Приемам с отговорност и задължение това огромно доверие. Ще имате своя глас в парламента“. Георги Кръстев е избран за депутат.

Водачът на листата на „Възраждане“ Златан Златанов вместо коментар за изборите пусна публикация за продължаващата акция за събиране на подписи за референдум в подкрепа на българския лев. Златан Златанов отново ще бъде народен представител.

БСП в Русе реагира със снимка на кандидатите от листата с текст „Благодарим ви за подкрепата!“. Водачът на „БСП за България“ Иван Иванов е избран за депутат от Русе и Шумен, като се очаква отново да влезе от Русе.

Водачът на листата на ДПС Ализан Яхова: „Скъпи членове и симпатизанти на ДПС от област Русе, скъпи приятели, Благодарим Ви за подкрепата! Постигнахме 6 692 гласа! Това е с 1018 гласа повече от последните избори! ДПС е първа политическа сила в община Ветово и община Сливо поле! Затвърдихме позициите си в община Русе, община Две могили, община Бяла, община Борово и община Иваново! Община Ценово също имат своя принос за добрия резултат! Баки, Айдоан, Джими, Юсеин, Айлян, Гюнчо, Айгюл, Шефкет – едно голямо Благодаря! Имахме цел – заедно я постигнахме! Благодаря на най-хубавата листа на ДПС! Екип за още по-големи битки сме!“.

 

Exit mobile version