Скрининговата кампания на МЕДИКА за заболявания продължава през май

Medical concept. The doctor in gloves holds patient's hand. The moral help of the doctor to his patients. Cardiologist consultation. Epidemic.

Лечебни заведения „МЕДИКА“ продължават скрининговата си кампания за профилактика на сърдечно-съдовите и лицево-челюстните заболявания и през месец май 2022 г. Инициативата цели превенция и подобряване на здравето на жителите на Русенска и съседните области, тъй като своевременният преглед при специалист помага за ранната диагностика и предотвратява усложненията, които могат да настъпят в следствие на заболяванията.

На 14-ти и 28-ми май 2022 г. /събота/ пациентите с болка или дискомфорт в гърдите, сърцебиене, загуба на съзнание, умора, отпадналост, сънливост, задух могат да се възползват от скринингов преглед при кардиолог.

На 28-ми май 2022 г. /събота/ и пациенти, които страдат от новообразувания по лицето и шията, такива с проблеми на дъвкателните мускули, челюстните стави, зъби и челюстни кости, проблеми със слюнчените жлези, могат да бъдат прегледани от специалистите от отделение по Лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“.

За да се възползват от съботните прегледи, част от скрининговата кампания на ЛЗ „МЕДИКА“, пациентите не е необходимо да носят направление. Нужно е само предварително записване на тел.: 0700 2 0966, който ще бъде на разположение за целта в работните дни от 8:00 до 17:00 часа. Самите прегледи ще бъдат извършени на третия етаж на болницата с адрес гр. Русе, ул. „Рига“ №35.

По повод Световния ден за борба с хипертонията – 17-ти май 2022 г. /вторник/ СБАЛК „МЕДИКА КОР“ е предвидила мобилен пункт на Централен Общински пазар за консултации с кардиолог, на който ще се измерва кръвно налягане. От него могат да се възползват безплатно всички желаещи между 10:00 и 12:00 часа на 17.05.2022 г.

Exit mobile version