СКЛА „Локомотив“-Русе получи дарение за своите състезатели от Сдружение „Арената“

Русенският лекоатлетически спортен клуб „Локомотив“ получи дарение за своите състезатели от Сдружение „Арената“, чийто управител е Атанас Бойков. Инициативата стана възможна и с подкрепата на бившия заместник областен управител и настоящ парламентарен секретар на Министерството на транспорта и съобщенията Синан Хебибов. Според него са необходими по-решителни стъпки на местно ниво и по-отчетлива подкрепа за спорта. „Благодаря на хората от „Арената“, които повярваха в нашата инициатива да подпомагаме клубове, където тренират подрастващи. Вярвам, че това е поредният стимул за постигане на все повече нови успехи на местно и национално ниво“, каза Хебибов. Той разговаря и с част от децата, които проведоха поредната си тренировка по-рано днес на градския стадион и им пожела здраве и винаги да се стремят към победа. По неговите думи това пожелание е не само формула за успех в спорта, но и в живота. „Продължавайте с добрата работа и желание да сте в помощ на русенци“, каза още Синан Хебибов на представителите на „Арената“.

Спортистите получиха осем броя препятствия на три нива, които ще бъдат в помощ при подготовката им за бъдещите състезания. За десет от децата бяха осигурени обувки за бягане, а други девет получиха екипи, състоящи се от тениски и шорти. Осигурени бяха и по седем броя бюстиета и къси клинове. Част от клуба са близо 50 деца на възраст от 6 до 16-годишна възраст. Децата, трениращи под шапката на „Локомотив“ участват непрекъснато в състезания, като дори през вчерашния ден третокласникът Максим Мутафов е завоювал златен медал на турнир в Шабла, където са участвали деца от цяла България. Той се е състезавал в дисциплината на скок от място. В същата дисциплина Лъчезара Иванова за малко се размина от бронза. Останалите представители на отбора също са завоювали призови места. Моник Владева е била на косъм от медал, а осемгодишният Теодор Лазаров е станал десети от общо над 30 участници, при положение, че се е състезавал в по-висока възрастова група. На кратката церемония присъства и тяхната треньорка Лора Атанасова, която сравнително отскоро работи със шампионите. Тя е изключително положителен човек и вярва в способностите на своя отбор, с който наистина се гордее.

Припомняме, че в началото на тази година беше поставено началото на съвместна инициатива, целяща подпомагането на спорта в Русе и региона. Идеята бе дадена от Синан Хебибов, който тогава заемаше поста заместник областен управител и бе подкрепена от  управителя на „Арената“ Атанас Бойков. Първото дарение бе за боксов клуб „Дунав-Русе“. В края на януари младите спортисти получиха дългочаквани уреди и екипировка.

Сдружение „Арената“ е организатор на нашумялото през последните две години едноименно състезание, на което хора от всякаква възраст, любители на спорта, можеха да изпитат уменията си за издръжливост, ловкост, точност и баланс. През 2020-а надпреварата привлече 21 души от всички краища на страната, а през 2021-а 24. Най-младият участник бе на 17, а най-възрастният на над 50. И при двете състезания специални гости са били любими риалити герои от „Фермата“ и „Игри на волята“ и с тяхна помощ и тази на спонсорите бяха събрани средствата. Първоначалният замисъл е бил парите да се използват за изграждането на уникална по рода си спортна площадка в Русе. Планирано е било тя да бъде от тип “Ninja Warrior”, т.е. тя е щяла да включва най-различни спортни съоръжения от висок клас за малки и големи. Поради обаче по-тромави и бюрократични процедури, проектът поне на този етап не се предвижда да се реализира. Независимо от това сигурен остава фактът, че събраните пари ще се използват с благородна цел, а именно за спорта в Русе и региона. Целта е да продължат да се финансират младежи за участия в състезания, тренировки, а също да бъде закупена и необходимата екипировка. До края на тази година се предвижда поне още едно подобно дарение. В това уверява екипът на „Арената“.

 

Exit mobile version