СКБ „Дунав-Русе-2016“ кани децата на открити тренировки по баскетбол

СКБ „Дунав-Русе-2016“ кани на открити тренировки момичета и момчета от 1 до 3 клас,  които желаят да усетят тръпката от баскетболната игра. Тренировките ще се проведат днес и утре, 29 и 30 декември, от 18.30 часа в зала „Дунав“. „Носете си чисти обувки за зала и желание за игра“, казват организаторите.

Преди празниците клубът постигна поредния си успех, този път на турнира на регионите, който се проведе в София. Шест баскетболистки от СКБ „Дунав-Русе-2016“, родени 2007 г., участваха в отбора на регионите „Добруджа и Мизия“. Тимът спечели сребърните медали, като победи отборите на София – област и София – град и отстъпи на „Загоре и Родопи“. Баскетболистките бяха водени от треньорите Руслан Русев /СКБ „Дунав-Русе-2016“ и Петьо Колев /“Спартак“-Плевен/.

Момичетата бяха наградени от председателя на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. Надпреварата бе част от програмата за развитие на ФИБА, в която Българската федерация по баскетбол се включва заедно с колегите си от Турция, Румъния, Северна Македония и Косово.

Exit mobile version