СКБ“Лудогорска слава“ спечели първо място отборно на народните борби в Глоджево

С шест златни, пет сребърни и четири бронзови медала и първо място в отборното класиране за СКБ“Лудогорска слава“ завършиха народните борби, провели се в Глоджево.

В конкуренцията на 164 състезатели от Търговище, Айтос, Руен, Горна Оряховица, Велико Търново, Исперих, Кубрат, Острово, Сливо поле, Езерче, Тутракан, Дулово, Шумен, Разград, Русе, Добрич, Бургас  шампион в категорията си и носител на шампионския пояс стана трикратния републикански шампион Онур Данаджиев.

Шампион при децата и награден с купа за най-техничен състезател е Ефе Юмеров, който беше награден и с парична награда от Айхан Тефъков /председател на МДПС-Русе/. Шампион при момчетата и награден с купа за най-резултатен състезател е Берк Хаджиюмеров. Корай Хаджимехмедов при подготвителната група и Кемал Софта и Александър Стоянов при мъжете станаха победители в своите категории.

Сребърни медалисти станаха Арен Паша и Айкан Айлинов при подготвителната група, Джейкан Шукри при децата, Айдоан Касимов при момчетата и Мерт Къса при мъжете. Бронзови медалисти станаха Фурай Адем при подготвителната група, Кънчо Братанов при децата, Абил Сеферов при юношите и Гюлен Гюнеров при мъжете.

Със специални грамоти за заслуги към спорта в Глоджево бяха наградени изявените борци от града Мехмед Гази, Кемал Софта и Александър Стоянов и Христо Петров, родом от Глоджево/дългогодишен треньор по колоездене,бивш национален треньор на България в този спорт/.

С благодарствена грамота беше отличен и един от най-изявените радетели и спонсори на борбата в нашия край – Фейзула Кязим,к ойто от своя страна връчи и парични премии на старши треньора на „Лудогорска слава“ Божидар Минков и на един от заслужилите съдии в България Кудред Ашим.

За пореден път парична отборна премия за нашия клуб беше връчена и от фирма“Private team guard“.

Народните борби бяха уважени и от кандидат- кметовете от ДПС на община Ветово-д-р Мехмед Мехмед и на град Глоджево – Мехмед Гази, зам. председателя на ДПС и народен представител Ахмед Ахмедов, народния представител от Русе Ализан Яхова, бившия народен представител и зам.министър на земеделието Бюрхан Абазов, областния председател на ДПС Русе Дауд Ибрям, на младежко ДПС област Русе Айхан Тефъков, кандидати за общински съветници за община Ветово и община Русе.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version