Скандален клип от Дунав мост преди идването на транспортния министър/ВИДЕО/

Скандално видео преди посещението в Русе на транспортния министър Николай Събев се появи в социалните мрежи. То е качено в групи, свързани с международни шофьори и транспорт, и на него е записано, меко казано, арогантно и скандално поведение на служител от БГ тол.  / Русе Медиа предупреждава, че е използван груб и нецензурен език/.

От записа стана ясно, че действието се развива на ГКПП „Дунав мост“-Русе при излизане от страната. Скандалът е между рускоговорящ, за когото се твърди, че е бесарабски българин от Молдова, и служител на БГ тол.при ГКПП „Дунав мост“-Русе при излизане от страната. Коментарите са, че без значение дали чуждестранният шофьор е хванат в някакво нарушение, подобно отношение от страна на служител на държавна структура е недопустимо и е срам за България. Видеото е публикувано вчера, но очевидно записът е правен преди време, тъй като всички участници са по къс ръкав.

Запознати с работата на граничния пункт споделиха, че подобни разправии не са рядкост, въпреки че в случая арогантният език на служителя е безпрецедентен. Най-често такива инциденти са свързани с шофьори на товарни автомобили или на микробуси. При влизането им в страната въпросните водачи са длъжни да закупят тол карта с маршрут на преминаване през страната. Има случаи, когато въпросният маршрут не е изпълнен, променен е и съответно се дължат такси. Това се отразява на гише „Митници“ при излизане от страната.

При такива несъответствия се търси съдействието на екип на БГ тол , които да съдействат за заплащане на дължимите суми. Това е и обяснението защо инцидентът се случва на гише „Изход“ на Дунав мост.

Русе Медиа се извинява отново за нецензурния език, който присъства в публикуваното видео. Целта е да се види пълният запис и инцидентът да стигне до съответните институции, които да вземат отношение, за да се спазват добрият тон и етика.

Exit mobile version