Скандали съпътстваха посещението на президента Радев и церемонията в Русе /ВИДЕО/

Посещението на президента Румен Радев в Русе и церемонията пред Паметника на Свободата за съжаление не минаха без скандали. Докато държавният глава се качваше по стълбите, за да произнесе празничното си слово, зад гърба на събралото се множество се понесоха викове „Предател“. Те бяха от страна на един човек, но по неясен начин стигнаха до национални медии с интепретации, че президентът е бил освиркван и е била искана оставката му.

След като мъжът, който смущаваше церемонията, не спря след направените му забележки и предупреждения, се наложи да се намесят силите на реда. Той бе изведен от четирима полицаи, тъй като оказваше съпротива. Впоследствие стана ясно, че мъжът е известен на полицията. Неофициално се коментираше, че е възможно да е бил под въздействието на наркотици или да е „платен клакьор“.

Още един скандал помрачи празника, след като общински съветници от ГЕРБ обявиха публично огорчението си от факта, че венецът от името на партията първоначално не е бил обявен на церемонията. Това е станало едва след намеса на привърженици на ГЕРБ. Съветниците коментираха на извънредна пресконференция, че става дума за грубо нарушаване на държавния протокол, според който партията с най-много съветници в Общинския съвет трябва да бъде обявена на първо място измежду другите политически сили.

„Огорчени сме, надявам се, че става дума за недоглеждане, а не за умишлен пропуск заради присъствието на президента Радев. На такива дати като Освобождението на Русе не бива да има разделение и партийна окраска“, заяви председателят на групата съветници на ГЕРБ Бедрос Пехливанян.

Според зам.-председателя на Общинския съвет Наталия Кръстева вотът на над 12 000 русенци, гласували за ГЕРБ, е бил поруган. „Слоганът на местната власт беше за единение, а вече трети месец сме свидетели на разединение“, коментира Кръстева.

От общината обясниха, че се касае за технически пропуск при изчитането на венците, който е бил поправен веднага.

Exit mobile version