Син с наркотици наруши заповед за защита от насилие и нападна майка си

Жена се оплака в полицията в Русе на 14 февруари, че синът й е нарушил съдебна заповед за незабавна защита и се е появил в дома й. Адресът е посетен от служители на Първо РУ, които при влизане във входа чули  скандал от горните етажи.

От шестия етаж с асансьора при тях е слязъл мъж на 44 години, който е признал, че е имал разправия с майка си. Полицаите изяснили, че действително според заповедта мъжът трябва да се въздържа от актове на домашно насилие и да не приближава майка си и дома й на по-малко от 100 метра. 44-годишния е признал, че е наясно с тази заповед, но въпреки това и в тяхно присъствие във входа на блока е заплашвал жената и дори посегнал да я удари.

Той е бил отведен от органите на реда, а при обиск у него те намерили прозрачно полиетиленово топче със суха тревна маса, което при тест е реагирало на марихуана. По случая е започнало разследване, като е образувано бързо производство за престъпления по   чл. 296 от НК и по чл. 354а от НК. Уведомен е дежурен прокурор. Работата по случая продължава.

Exit mobile version