Сигнал от гражданин помогна за разбиване на група крадци на авточасти

Сигнал на гражданин, подаден около 2:30 часа през нощта, помогна на полицията да разбие група крадци на авточасти в Русе. Реализираната операция по противодействие на престъпления против собствеността във връзка със зачестили посегателства от автомобили завърши с четирима задържани.

На 27 януари гражданин сигнализира, че са забелязани съмнителни лица да обикалят около паркирани коли между блокове в жк „Възраждане“ в Русе. В района веднага са изпратени служители от групата за охрана на обществения ред при Второ РУ. Между бл. „Перущица“ и бл. „Люба Ивошевич“ униформените са установили следи от посегателство над кола с марка „Фолксваген“, а малко по-късно извършителите – двама на 24 и 19 г., са били засечени и заловени до бл. „Никюп“.

В хода на работата по „горещи следи“ впоследствие са задържани още двама мъже на 29 и 20 г. В резултат на извършените оперативно-издирвателни действия полицаите от Второ РУ са установили, че за периода от 17 до 27 януари тази година, въпросните лица са извършили кражби от леки автомобили.

До момента са събрани данни за общо 12 такива посегателства, станали в различни части на гр. Русе. Четиримата са задържани за 24 часа, като в тях са установени различни по вид инструменти и технически средства, с които са извършвали престъпната си дейност. Започнато е разследване, водят се досъдебни производства. Работи се по изясняване на съпричастността на мъжете и към други случаи на извършени посегателства от автомобили.

Exit mobile version