Сигнал: Карат умрели животни на площадка в тролейбусното депо в Русе /ВИДЕО/

Русенци подадоха сигнал до Русе Медиа за притеснителни миризми и умрели животни на работната площадка в тролейбусното депо, предоставена от близо 3 месеца на фирма „Нелсен-Чистота“. На нея основно се докарват контейнери за отпадъци, които са били в експлоатация и са дали някакъв дефект. Съдовете се струпват там и се ремонтират, за да се върнат обратно в употреба.

Според сигнала, придружен и със снимки, освен контейнери, на това място са били намерени и трупове на умрели животни. Били докарвани и карантии с неизвестен произход, от които се носи смрад и зловоние в района. Основното притеснение е, че точно от там минават тролейбусите, които влизат на депо за последващо техническо обслужване, и може да се разпространи зараза.

Сигналът за умрели животни е бил подаден и към община Русе и РИОСВ. През изминалата седмица екип на екоинспекцията е извършил проверка на място, но все още резултатите не са известни.

Русе Медиа направи своя проверка на място. В действителност има слаби миризми от боклуците, които са останали частично по дъното на дефектиралите контейнери. Ремонтите на съдовете включват както поправка на страничните механизми, така и подмяна на дъната на някои от съдовете.

За да се ремонтират, те трябва да бъде изпразнени от останалия в него боклук, и оттук идва твърдението в сигнала за струпване на камари с битови отпадъци на плаца на тролейбусното депо. По време на проверката обаче такива камари с боклуци нямаше, а теренът бе измит и почистен.

На място действително имаше останки от умряло животно, но според хората на работната площадка това е случайно, не е свързано с дейността им и най-вероятно са довлечени от бездомно куче. Работниците ги отстраниха, след което отвориха и индустриалните чували, за да се види, че съдържанието им не е свързано с миризми и съмнителни отпадъци.

Стои обаче въпросът доколко е резонно да се предостави терен на фирмата, занимаваща се с градския боклук, точно на това място. Дейността й, макар и за ремонт на контейнери, е свързана с миризми и боклуци, и то в непосредствена близост до градските превозни средства. Притесненията са дали това отговаря на здравните разпоредби и дали няма опасност от зараза при положение, че оттам минава общественият транспорт.

Exit mobile version