Сигнал за нередности в „Комунални дейности“, общината проверява

Сигнал за нередности в общинско предприятие „Комунални дейности“ бе изпратен до всички общински съветници в Русе. Негов автор е бившият вече зам.-директор на предприятието Димитър Димитров. В сигнала си той изнася информация за действия на ръководството на „Комунални дейности“, за които са уведомени прокуратурата, Икономическа полиция и общинската управа. Според Димитров се закупуват материали на завишени цени от фирма, която е близка до директора на предприятието по линия на партия „Атака“. В сигнала се изнася информация, че има неверни данни в седмичния отчет на общинска администрация, свързан с работата на „Комунални дейности“.

От общинска администрация разпространиха позиция, че в момента текат проверки по поставените въпроси и резултатите ще бъдат предоставени своевременно.

„Община Русе извършва регулярни одити на дейността на общинското предприятие. От назначаването на настоящия му директор до момента звеното за Вътрешен одит към Община Русе е извършило две мащабни проверки. Първата завършва през септември 2020 г., а месец по-късно Община Русе е изпратила два сигнала до Окръжна прокуратура – на 14 и на 26.10.2020 г., свързани с установените от одиторите нарушения.

Последната проверка в предприятието завършва с доклад на 09.06.2021 г., като за констатираните пропуски са съставени предписания и План за действие, с които те да бъдат отстранени“, се казва в официалното съобщение.

За момента не се съобщават резултатите от проверката и какви пропуски са установени. Очаква се тази информация да бъде оповестена на по-късен етап.

Exit mobile version