Серия катастрофи пред уикенда завършиха с двама загинали и двама тежко ранени

Серия тежки катастрофи станаха през уикенда в Русенско, като при инцидентите двама души загинаха, а други двама са тежко ранени. Както Русе Медиа писа, при вчерашната жестока катастрофа на пътя Русе-Бяла на място загинаха мъж и жена.

Зад волана на лекия автомобил „Хонда“ е бил 51-годишен мъж, който при навлизане в десен завой при движение към Русе е напуснал лентата си и се е блъснал челно в движещ се към Бяла товарен автомобил. Джипът е изхвърчал извън платно и се е преобърнал. На място са загинали водачът на хондата и спътничката му на 48 г. Причините за катастрофата се изясняват.

Другите два тежки инцидента са станали в кв.“Средна кула“ и в село Сандрово. В събота около 08:10 часа в Средна кула лек автомобил „Мазда“, управляван от 50-годишна жена, е блъснал акумулаторен скутер с водач на 87 г. Той е пресичал платното за движение по сигнализирана с пътен знак пешеходна пътека. В резултат на произшествието мъжът е тежко пострадал, като при преглед в болницата е диагностициран  с фрактура на тазобедрена става, гръдна и коремна травми. Пробата на водача на автомобила за алкохол е била отрицателна. Образувано е досъдебно производство по описа на „Пътна полиция“.

Вчера около 14:30 часа в село Сандрово, на писта предназначена за АТВ, е възникнало произшествие с АТВ „Ямаха“, което обаче е било без поставена регистрационна табела и нерегистрирано по надлежния ред. Управлявал го е 38-годишен мъж, който при навлизане в ляв завой е загубил контрол и се е обърнал. В резултат е тежко пострадал с множество фрактури и е настанен за лечение в русенската болница „Канев“.

Exit mobile version