Серия от катастрофи с пострадали са станали във вчерашния ден

Няколко катастрофи с пострадали хора са регистрирали от полицията във вчерашния ден.

Около 15.30 часа е станала катастрофа на третокласен път Сеново-Ветово, на около 7 км преди табелата за Ветово. Лек автомобил „Опел“ е излязъл извън пътя и се е блъснал в крайпътно дърво. Колата е била управлявана 68-годишен мъж, който е леко пострадал. След преглед от личен лекар са му установени охлузни рани и е освободен за домашно лечение. Произшествието е документирано по административен ред, като причина е посочено – движение с несъобразена скорост. Пробата за алкохол на шофьора е била отрицателна.

Около 16:20 ч. в гр. Русе, на паркинга на „Кауфланд“ в жк „Дружба“, е възникнало пътнотранспортно произшествие, при което лек автомобил „Ситроен Пикасо“е  престоявал на включен двигател, докато водачката му /47 г./ била извън него. Внезапно колата е потеглила на собствен ход и е блъснала последователно пешеходка на 59 г. и престояващ насреща друг автомобил „Шевролет“. При произшествието е пострадала пешеходката, на която при преглед в болницата й е установена контузия на тазобедрена става и коляно. Освободена е за домашно лечение. Произшествието е обслужено по административен ред, като е взето отношение спрямо водачката на ситроена, която не е изпълнила задълженията си по ЗДВП – чл. 96.

Около 14:50 ч. в местността „Парковото“ в землището на гр. Глоджево, на път 2001 /Ветово-Глоджево/ са се сблъскали два автомобила. Инцидентът е станал на двупосочно платно за движение, при облачно и дъждовно време, мокра пътна настилка и път с наклон. Лек автомобил „Рено Сценик“ управляван от 23-годишна жена, при движение към Ветово е навлязъл насрещното платно и се е блъснал в автомобил  „Тойота Корола Версо“, управляван от 53-годишен мъж. В резултат са тежко ранени водачката на реното и пътничка от другата кола, които са транспортирани за преглед и лечение до болница „Канев“ в Русе без опасност за живота. Причините за възникването на пътнотранспортното произшествие се изясняват, извършен е оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство.

Exit mobile version