Серийни обирджии в Русе задигали от алуминиеви джанти до бутилки с олио и ракия

Служители на Първо РУ са разкрили двама извършители на поредици от взломни кражби в Русе.  Единият е 36-годишен мъж, известен на правораздавателните институции. До момента е изяснено, че обекти на престъпленията му са станали помещения на етажна площадка в блок на ул. „Никола Вапцаров“, в блок на ул. „Добри Войников“ и на ул. „Йоаким Груев“.

Задигал е всичко, което намери: алуминиеви джанти и гуми, радиатор, обувки, електрически уреди, буркани и кутии със зимнина, инструменти и други. Заявените от потърпевшите щети са на обща стойност за над 2500 лв. По случаите в Първо РУ се водят преписки, работата на полицията по изясняването на престъпната дейност продължава.

Служителите на Първо РУ са установили и още един мъж на 43 г., автор на подобни взломни кражби на адреси в Русе. Към момента е изяснена съпричастността му към 10 такива случая, при които той е извършил проникване с взлом в няколко междуетажни помещения на ул. „Мария Луиза“ и на ул. „Борисова“. Оттам той е отмъкнал инструменти, ракия и друг алкохол, бутилки с олио, рибарски принадлежности, дрехи, чанта, перилни и почистващи препарати  и т.н.

Изяснено е, че е направил подобно престъпление и на адрес на ул. „Св.Д.Басарбовски“, където пък от фургони поставени във вилен имот е отнел множество медни съдове, ел. инструменти и медни кабели. Нанесените щети са на стойност за над 5 хиляди лева. По тези сигнали в полицията също се водят преписки и досъдебни производства, като работата и по тях продължава.

Exit mobile version