Севда Асенова и Радо Росенов излизат за златото в Купа „Странджа“

Двамата състезатели на Боксов клуб „Русе“ Севда Асенова и Радослав Росенов излизат днес на ринга за златните медали на Международния турнир за Купа „Странджа“.

На полуфинала Севда, която е трета в света и европейска шампионка от миналата година, не остави шанс на представителката на Алжир Фатиха Мансури.  Родната националка спечели срещата си с 5:0 гласа в категория до 48 килограма. Асенова показа превъзходство в рамките на цялия мач и напълно заслужено продължава към финала. Днес тя ще се изправи срещу Сайдахон Рахмонова (Узбекистан) за златния медал.

Радослав Росенов, носител на Купа „Странджа“ от миналата година, срази с 4:1 гласа Шункор Абдурасулов (Узбекистан) в зала „София“ и продължава защитата на трофея си. 5-кратният европейски шампион за подрастващи се поздрави с красива победа, дошла и с цената на аркада над лявото око. Това обаче не сломи Росенов, който въпреки крехката си възраст от 19 години показа характер и продължава стремглаво напред. Днес Радо ще се изправи срещу друг узбекистанец – Адхамжон Мухидинов.

Exit mobile version