СДС-Русе отпразнува 32 години от създаването си /ВИДЕО/

СДС-Русе отпразнува 32 години от създаването си с тържество и голяма торта. В началото ръководството на партията в Русе поздрави присъстващите и очерта задачите пред СДС в следващите две години, а сред гостите на празника бе и областният координатор на коалиционния партньор – ПП ГЕРБ, Георги Кръстев.

„СДС е партията, която предизвиква най-много емоции, към която всеки от нас не е безразличен, която изпитваше най-голямата любов и към която хората имаха най-голяма привързаност през годините“, заяви в словото си общинският председател Станимир Станчев. Той припомни, че имено затова в продължение на 32 години те остават силно свързани с тази организация, независимо дали са членове, симпатизанти или не. „През тези 32 години има много поводи за гордост. Не е клише, че човек трябва да има идеология, не е клише че човек трябва да има принципи, и не е клише, че човек трябва да ги отстоява, въпреки всички трудности на съдбата. Именно такава организация е СДС, защото тя никога не зави към популизма, никога не се прегърна с популисти и никога не направи прегръдка с основния си политически опонент – БСП. Рано или късно тези неща ще бъдат оценени и СДС ще получи едно достойно място. В момента в дясно няма толкова много партии – само СДС като първите и основните и ГЕРБ“, каза още той.

Особено важни са местните избори през 2023 г. „Дали ще е част от коалиция, обединение или сами, СДС трябва да са моторът за спечелване на местните избори в региона. Когато лявото управлява, идва криза, а дясното трябва да оправи положението“, заяви Станимир Станчев.

Областният председател на СДС Драгомир Драганов коментира последните три избора за определяне нов състав на Народно събрание през тази година, където се е видяло, че участието на СДС е между 6 и 8 %. Този немалък дял в общата коалиция дава основание на русенската организация да е на едно от първите места в национален мащаб, ако се съди по преференциите, дадени за него и Станимир Станчев като кандидати за депутати. „Това обаче не е достатъчно. Работим за следващите избори, дано да няма предсрочни парламентарни избори, трябва да засилим организацията и трябва едно дясно управление не само на Русе“, каза той.

Бившият кмет на Община Русе Елеонора Николова припомни в словото си: „От висотата на моите години аз си спомням СДС като една партия, която задаваше политическата мода. Една партия, която беше носител на новото, на очакваното от хората, на промяната. Когато хората скандираха СДС, излизаха по площадите, включително през студените зими – те очакваха СДС да ги поведе и да ги изведе на пътя към Европа, пътя на цивилизованите, пътя на демократичните, свободни държави. За мое много голямо съжаление в момента СДС не задава политическата мода, поради което хората, които сме тук сме много малко. Това, което мога да пожелая на този рожден ден, е на следващите рождени дни СДС да си възвърне своята сила на политически лидер, на партия, която задава дневния ред на хората, може да го ръководи и може да отговаря на нуждите и на потребностите на обществото.“

Областният координатор на ГЕРБ Георги Кръстев сподели, че в момента ГЕРБ и СДС са единствените разумни партии на българската политическа сцена. „Единствените десни партии. А дясното е нужно. В момента ГЕРБ И СДС са поставени в голяма изолация и никой не иска да разговаря с тях. Омразата в българското общество взема превес и се подхранва от служебното правителство и президента. В момента не може да се покаже автентичната десница. Трябва да мине време и да се състави правителство и да се понесе отговорност от новите управляващи, претендиращи да са лица на промяната. Нашата основна задача е да направим много сериозна подготовка от този момент нататък за изборите след 2 години“, каза той. Целта е коалицията да се върне в управлението на Община Русе след 2 години. За целта обаче трябва да се поправят грешки и да се представят нови лица.

Exit mobile version