Свинекомплекс Голямо Враново с нов магазин, готви изненади /ВИДЕО/

Свинекомплекс Голямо Враново отвори тази сутрин новия си магазин в кв.“Здравец-Изток“ в Русе. Той се намира на пазара на т.нар. Обръщало на девятката и заменя стария обект, който беше до бл.“Енергетик“. Магазинът бе осветен от отец Стефан и вече очаква клиентите си.

Изпълнителният директор на „Свинекомплекс Голямо Враново-Инвест“ Вихрен Димитров сподели, че разширяването на магазинната мрежа на свинекомплекса е посветено на 50-годишнината на свинефермата, която успя да се възстанови от последствията от африканската чума по свинете отпреди 4 години. В момента дружеството има пет магазина в Русе и се очаква до месец да отвори още един на пазарчето „Сан Стефано“. „Много добре си партнираме с „Общински пазари“-Русе, искаме хората да разберат, че ние работим, цените са ни нормални, могат да разчитат на нас. Искаме да направим това, което казал Хенри Форд – да произвеждаме с по-добро качество, повече продукция и на по-ниски цени“, каза Вихрен Димитров.

За клиентите ще има и изненади – подготвят се пресни и сухи наденички с ябълки, салвия, лук, розмарин, мед и др., като в момента се уточняват рецептите. Ще се въведе и английски модел на продукти, с който да се разшири клиентелата – месо в каче, традиционните бекони от различни части на прасето и различни видове английски наденици.

Силата на Свинекомплекс Голямо Враново са пресните меса, а сега се навлиза и в сезона на скарите. „Около 40 процента от оборота на дребно е от разфасовки и млени меса, 20 процента – от малотрайни колбаси. Много се харчеше месото в буркани, консервите. Не само ние сме запазена марка в Русе. Русе се очертава като едно хубаво място, където производителите стигат директно до крайните потребители и си имат взаимно доверие“, каза Вихрен Димитров, имайки предвид, че до магазина на пазара се намира и фирменият магазин за вино от Две могили.

Дружеството има мобилни скари и два мобилни магазина, с които достига до клиенти в различни части на страната. Идеята е да се направи франчайз мрежа, където хората да работят за себе си, а свинекомплексът да се концентрира там, където е силен – да отглежда хубави прасета и да произвежда хубаво свинско месо.

Другата новост е създаването до месец на транжорна и борса за свинско месо на пазарчето „Сан Стефано“, където да се съчетае търговията на едро и на дребно. „Така ще улесним и ресторантьорите в града, които вместо да чакат доставка, да дойдат сутрин рано, както е в цял свят, и те да си изберат месото“, обясни Вихрен Димитров.

Прогнозите за цената на свинското месо са, че за разлика от другите видове месо, тя няма да расте, а ще пада надолу.

Exit mobile version