Свинекомплекс Голямо Враново пожъна успех на гурме-изложение в Норвегия

Продукцията на Свинекомплекс Голямо Враново пожъна успех на най-голямото международно гурме-изложение UMAMI в Норвегия, което се проведе в Лилестрьом от 14 до17 февруари.

Компанията бе избрана да участва в българската делегация по критериите за прозрачен бизнес модел, производство на екологични продукти или услуги, добра репутация, перспектива за навлизане на норвежкия пазар.

Свинекомплекс Голямо Враново се е представил със сурово-пушени трайни колбаси и деликатеси, които са били приети отлично от норвежките домакини. Интерес към продукцията са демонстрирали кетърингови фирми, които са потенциални партньори на българския производител.

По време на изложението са били организирани и различни бизнес срещи, като една от тях е била между изпълнителния директор на фермата Вихрен Димитров и представители на Норвежкия фонд за инвестиции. Свинекомплекс Голямо Враново ще кандидатства пред фонда за съфинансиране за добиване на зелена енергия и биогаз и за пречистване на вода.

Участието на българските фирми в изложението стана възможно с помощта на Българо- норвежката бизнес група като част от проекта „Зелено, вкусно, екологично норвежко – българско сътрудничество“, подкрепен от Norway Grants 2014-2021, в рамките на Програмата „Бизнес развитие, иновации и малки и средни предприятия, България“.

Exit mobile version