Свинекомплекс-Голямо Враново доставя по заявка месо на цена 4,80 лв./кг

Целта е да се скъси търговската верига, която прави месото скъпо за крайния потребител

Свинекомплекс-Голямо Враново започна масирана кампания за доставка по заявка на свинско трупно драно месо за цяла България. По телефон или на имейл всеки може да си поръча българско месо на цена от 4,80 лв. с ДДС за килограм.

Освен към обикновените потребители, кампанията е насочена и към общините. Целта е да се скъси търговската верига, която прави месото скъпо за крайния потребител, а в същото време обрича производителите на фалит.

„Правим го, за да спасим фермите и работната ръка. В ЕС има свръхпроизводство на свинско месо, след като Китай затвори границите си. Голям проблем е и високата цена на зърното, което от 250 лв. за тон скочи на 500 лв. за тон“, казва изп. директор на Свинекомплекс-Голямо Враново Вихрен Димитров.

Той е разпратил писмо до кметовете на общини, в което моли за съдействие.

„Спасението на българското свиневъдство е и във Вашите ръце! Изправени сме пред масови фалити и пред угрозата да оставим хиляди хора на улицата, без работа.

За да можем да спасим българското свиневъдство и за да могат гражданите на нашата родина да консумират истинско и здравословно месо, ви умоляваме да уведомите всички жители на вашата община, че ние, свиневъдите на България, сме в състояние да доставим до всяка точка на страната българско свинско трупно месо на цени от 4,80 лв. с ДДС на килограм.

Нека кметовете на населените места изготвят списъци на желаещите граждани“, се казва в писмото.

Exit mobile version