Свикват областния щаб заради COVID-19, има ново огнище в социален център

Областният управител Борислав Българинов свиква утре Областния оперативен щаб във връзка с COVID-19. На него ще бъде направен подробен анализ на ситуацията относно разпространението на заболяването в региона. Ще бъдат обсъдени предприетите до момента мерки и контрола върху тях, както и има ли необходимост от въвеждането на допълнителни локални мерки за ограничаване на коронавирусната инфекция.

По последни данни има ново огнище на коронавирусна инфекция в социална институция в Русе – Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания „Дете и пространство“. Девет от общо десетимата потребители са заразени, като една жена на 22 години е приета на болнично лечение. Единственият здрав към момента е преболедувал преди време. Двама от шестимата души персонал също са заразени. Никой от заболелите не е бил имунизиран срещу COVID-19.

Както е известно, Русенска област е  в тъмночервената зона по заболеваемост. Показателят 14-дневна заболеваемост на 100 000 души население към днешна дата е 655.27. Най-висока е стойността в Ценово – 907.17 на 100 000 души. В общините Бяла и Русе показателите са 770.36 и 719.61. Най-ниско е числото за община Сливо поле – 219.63.

 

Exit mobile version