Световните турнири по спортни танци вече се съобразяват с Русе /ВИДЕО/

Организаторите на най-известните световни турнири вече се съобразяват с Русе и надпреварата „WDSF WORLD INTERNATIONAL OPEN RUSE“, която се провежда всяка година в края на ноември. Това сподели президентът на Българската федерация по спортни танци и ръководител на русенския клуб „Настроение“ Иван Деспотов. Тазгодишното издание на турнира, което се проведе за 33-и път, събра представители на световния елит и превърна зала „Арена Монбат“ в столица на танците и красотата.

„Над 40 съдии от много националности, при това с най-висок международен лиценз, и 400 танцови двойки от над 25 нации дойдоха в Русе, което говори много добре за състезанието. Интересно е, че до няколко години ние си съобразявахме винаги датите с турнирите, които са преди нас и след нас, защото преди нас е „Австрия Опън“, а след нас е Марибор. Това са два турнира с дългогодишни традиции. От миналата година започнах да получавам имейли от организаторите, които да ме питат кога ще бъде нашият турнир, защото една година той съвпадна с Марибор и там отидоха много малко двойки, докато тук дойдоха повече“, сподели Деспотов.

Русенският турнир е търсен от световния елит, защото носи точки за световната ранглиста. Тази година в него се включиха танцьори от Топ 50, като част от тях са първата петнайсетица.

14-те в света Марек Буреш-Анастасия Ермоленко от Чехия станаха победители в латинотанците в Русе. Техни подгласници станаха руската двойка Михаил Коптев-Александра Атаманцева, които са 19-ти в ранглистата. Руснаците спечелиха първо място в стандартните танци, а техни подгласници станаха най-добре представилата се българска двойка Костадин Вардев-Роберта Скудери.

Турнирът получи и много висока оценка от съдиите, като главният съдия – Владко Павлески, коментира, че качеството на изпълнителите е все по-високо. „Големият брой и на танцови двойки, и на съдии показва, че „Русе Оупън“ е станал един от най-хубавите и най-големите турнири. Той е много уважаван и се надявам да се развива все по-добре“, сподели той.

Публиката имаше възможност да види и най-добрите български танцови двойки, сред които и представители на русенските клубове.  Турнирът бе организиран от Българската федерация по спортни танци, клуб „Настроение“-Русе, и общината.

 

Exit mobile version