Световна компания за мебелен обков откри учебен център в ПГ по дървообработване

Учебно-демонстрационен център, в който учениците ще работят с последно поколение машини и оборудване, бе обзаведен от водещата световна компания за мебелен обков „Блум“ в русенската Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Йосиф Вондрак“. Официалното откриване на залата се състоя днес в присъствието на представители на държавната и местната власт и на мениджмънта на компанията.

Това е четвъртата поред инвестиция в подобна инициатива от страна на „Блум“ след ПГ по вътрешна архитектура и дървообработване в Пловдив и Хасково и в Лесотехническия университет в столицата. Ползата от реализирането на подобни проекти е, че те представят пред учениците най-новите тенденции в мебелното производство, които са на световно ниво. „Фирмите в България използват все по-модерни технологии и обкови и те имат все по-голяма нужда от достатъчно добре подготвени кадри“, коментираха от австрийската фирма.

В центъра има пробивна машина с електронно управление, инструменти, различни видове приспособления и шаблони за монтаж на мебелен обков, както и безплатен специализиран софтуер, който да служи за проектиране на мебели. Центърът ще се използва за часовете по практика на учениците от специалностите по мебелно производство и интериорен дизайн.

 

Exit mobile version