Само двама депутати уважиха форума по проблемите на Русе и областта /ВИДЕО/

Само двама депутати – Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС и Крум Зарков от „БСП за България“, уважиха форума на областния управител по проблемите на Русе и областта. Те изслушаха внимателно поставените въпроси и заявиха категоричната си готовност да работят заедно за решаването им.

Десислава Атанасова поздрави екипа на областния управител Борислав Българинов, че макар и само за 100 дни управление, се опитва да намери решение по най-наболелите теми за областта. Според нея трябва да се правят форуми по конкретните проблеми, на които да се търсят общи и надпартийни решения. Десислава Атанасова коментира още, че най-важните теми за обществото в момента са ковид кризата и миграцията и на тях трябва да се обърне специално внимание.

Крум Зарков сподели, че нито един от поставените въпроси не може да бъде решен без помощта на държавната власт. Точно затова трябва обединение на всички депутати в името на Русе и региона. Той отново подчерта важността на изграждането на магистралата Русе-Велико Търново, за която обаче регионалният министър обяви неоптимистични срокове – да е готова в най-добрия случай до 2027 г. Затова трябва да се набележат краткосрочни мерки в тази посока, тъй като забавянето на магистралата е свързано с човешки животи. Зарков пое ангажимент да направи законодателни проучвания как е решен въпросът със санкциите на чуждестранните водачи в другите страни. И призова отново да се работи в синхрон за превръщането на Русе в център на регионалната политика. Крум Зарков призова отново за заделяне на част от такса мост за община Русе.

Exit mobile version