РУ освобождава от такси първокурсниците с максимален бал и диплома 6.00

Новоприетите студенти „бакалавър“ в Русенския университет за учебната 2020/2021 г. ще бъдат освободени от годишни такси за първата година на обучение. Условията са да имат максимален състезателен бал и среден успех от дипломата за средно образование „Отличен 6.00“. Това решение е взето от Академичния съвет на РЕ „Ангел Кънчев“, научи Русе Медиа.

Кандидат-студентите в Русенския университет ще могат да кандидатстват в 50 специалности от 23 професионални направления. Както обикновено, и тази година имат възможност да положат предварително кандидатстудентски изпит за прием. Първите три дати вече минаха, следващите са  7 и 21 март, и 4 и 25 април. Всички дни са събота, а началото на изпитите е от 9:00 часа.

Изпитите са под формата на тест с обща и специална част. Общата част съдържа 20 въпроса по български език и езикова култура, а специалната част обхваща 40 въпроса в области по избор: български език, история на България, общотехническа подготовка, математика, информатика и информационни технологии, икономическа география на България, биология, химия.

Изпитите се провеждат в Русе и филиалите на РУ в Силистра, Разград и Видин.

Exit mobile version