Русе се обединява с Гюргево за комарите, автобусна линия и такса мост

Русенска област ще работи съвместно с префектура Гюргево в борбата с комарите, за разкриване на автобусна линия между Русе и Гюргево и за отпадане на такса мост. Това ще стане с участието на институциите и Асоциация „Еврорегион Данубиус“, която на 9 май отбеляза 18 години от създаването си.

Областният управител Галин Григоров е поискал от префекта на окръг Гюргево Анета Матей информация относно графика за провеждане на наземни и авио пръскания срещу комари на териториите, които са срещу общините от област Русе. Целта е да се синхронизират действията между двете страни. Фирмата, която по договор с Министерството на здравеопазването обработва срещу комари в Русенско, има готовност да се съобрази с румънските си колеги.

За момента подобни мероприятия в района на окръг Гюргево се предвиждат през месеците май, юни, юли и август, като ще се пръска в продължение на 2-3 дни.

Асоциация „Еврорегион Данубиус“ и изпълнителният й директор Лили Ганчева, която работи съвместно с администрациите на Русе и Гюргево, си е поставила още две важни задачи за жителите на трансграничния регион – създаването на редовна автобусна линия между Русе и Гюргево и свалянето на таксите за жителите на двата града при преминаването на гранично контролно-пропускателния пункт.

Exit mobile version