Русе се готви за Световното по волейбол с нова зала и изложба /ВИДЕО/

Любо Ганев и министър Красен Кралев прерязаха лентата на дома на ВК „Дунав“

Русе се готви активно за Световното първенство по волейбол от 12 до 18 септември, когато в зала „Арена Монбат“ ще си дадат среща отборите на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия. В центъра на града вече е подредена изложба с 12 фотографии, които показват мачове от миналото на български национален отбор с чужденците, които ще играят в Русе. Днес бе и официалното откриване на обновената волейболна зала „Ивн Ханджиев“,  на което заедно с кмета Пламен Стоилов присъстваха министърът на спорта Красен Кралев, зам.-председателят на волейболната федерация Любо Ганев, депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, почетният председател на федерацията по борба Валентин Йорданов.

Русенецът Любо Ганев сподели, че е впечатлен от отношението на общинската управа към подготовката на Световното по волейбол. „Такова отношение на община към спортно мероприятие досега не бях срещал. Целият град е брандиран, всички знаят, че ще има световно първенство. Русе винаги е бил спортен град и сега е моментът да върнем големия спорт тук“, заяви Ганев.

Той коментира и състоянието на националния отбор по волейбол, като заяви, че момчетата са напълно готови за Световното. Българските национали ще играят във Варна, защото там се чувстват вече като у дома си, с подкрепата на варненската публика.

„Надявам се, че ще направим едни хубави мачове. Имаме шансове да победим всички в групата. Отборът може. Вярваме на тези момчета – независимо, че има доста контузени. Някои и се отказаха, но нас не ни интересува кой го няма. Нас ни интересува кой е на терена, защото тези, които са там, трябва да изнесат всичко на ръцете си“, каза Ганев.

Той поздрави и отбора на „Дунав“, който през новия сезон ще играе в Суперлигата, а обновената зала „Иван Ханджиев“ ще даде възможност за по-добри условия за подготовка на състезателите. Направен е цялостен ремонт, съблекалните и санитарните помещения са обновени, положена е нова настилка и външна изолация, поставена е нова мрежа на игрището. Средствата от 220 000 лв., са осигурени от Министерството на младежта и спорта, а за обзавеждане на залата Община Русе е дала 18 000 лв.

От своя страна спортният министър Красен Кралев пожела на русенските волейболисти да има много деца, които да вървят по пътя на успеха на ВК „Дунав“. Още повече, че България е достигнала до критична граница – едва 30 процента от децата се занимават със спорт „Изключително съм щастлив и горд от това, което правим в Русе. Време е да обърнем внимание и на бокса като направим реконструкция и на тяхната зала“, сподели министър Кралев.

Exit mobile version