Русе прави местна инициативна рибарска група с общините Иваново и Борово

Предложение за създаване на Местна инициативна рибарска група и разработване на стратегия за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) на територията на общините Русе, Иваново и Борово с водещ партньор Община Русе. Това предлагат на сесията от общинската администрация.

Местната инициативна рибарска група „Русе-Иваново-Борово“ ще се създаде с цел подобряване на качеството на живот на територията на трите общини. Учредителите на МИРГ са наясно, че тази цел може да бъде постигната само в сътрудничество с други местни организации, както и с общините Русе, Иваново и Борово.

В тази връзка ще се създаде и приложи Стратегия за ВОМР, която да надгражда и допълва стратегическите планове на различни местни организации, общинските планове за развитие, областния план за развитие на област Русе, както и национални и европейски стратегически документи. Прилагането на СВОМР на МИРГ ще допринесе за балансирано развитие на икономическите дейности и дейностите в обществена полза на територията на база местните природни, човешки и културни ресурси.

В тази връзка ще се определи и визията на Стратегията, а именно: „Територията обхваната от „МИРГ Русе – Иваново-Борово“ да стане привлекателно място, съчетаващо природно и културно богатство с условия за модерен бизнес и пълноценен начин на живот“, се казва в предложението.

Exit mobile version