Русе почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България /ВИДЕО/

С военни почести и духов оркестър в Русе бе отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение бе строен почетен караул от гарнизона в града.

На церемонията, организирана от Община Русе, слова произнесоха областният управител Анатоли Станев, кметът на Община Русе Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.  Заупокойна молитва в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на отечеството бе отслужена от Русенския митрополит Наум и свещеници от митрополията. Точно в 12.00 часа всички притихнаха в знак на почит под воя на сирените.

В церемонията участваха още деца от 13-и младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом и Общинският духов оркестър. Водещ беше актьорът Любомир Кънев.

Церемонията завърши с поднасяне на венци и цветя от институции, политически партии и граждани. Цветя положиха и учениците от СУ „Христо Ботев“, чийто патрон е големият български революционер.

Exit mobile version