Русе посреща първия иновативен авторски светлинен спектакъл „Квазар“

За поредна година в Русе ще се състои едно много значимо културно събитие – Международен фестивал „Живи статуи“, по време на което талантливите артисти от „Палячи” ще представят своята нова огнено-светлинна постановка „Квазар”.

Като едни съвременни разказвачи на истории, „Палячи” ще представят пред жителите на град Русе и гостите на града една единствена по рода си “приказка”. В драматичния сюжет на спектакъла „Квазар” стои идеята за борбата за надмощие, а основният фокус е обединяването на силите. Действието се развива във време, в което човечеството и извънземните искат да изследват нови територии. Историята ще бъде пресъздадена с помощта на най-новите реквизити за светлинно шоу, а подобен сценарий с такива ефекти се представя за първи в България в Русе на 18-ти септември от 21:40 часа.  Спектакълът се осъществява благодарение на финансовата подкрепа от Национален фонд „Култура”.

Върху постановката е работено над 1 година, а зад нейната реализация стои екип от 11 човека. Създателите и участниците в „Квазар” са артисти, дизайнери, компютърни специалисти, хореографи, научни работници, танцьори. Освен уникалния сюжет, екипът е създал специални костюми и реквизити за своето превъплъщение в новата постановка. Всеки ще изиграе минимум две роли. По време на целия „разказ” е предвиден и дикторски текст както на български, така и на английски език.

Освен в България, „Палячи“ са участвали в събития в Румъния, Сърбия и Германия. Трупата е отличена два пъти от Гилдия Атракционни и Сценични изкуства (ГАСИ) към Съюз на артистите в България (САБ) с почетната златна значка за „Изключителен принос в развитието на огнено и светлиинно шоу в България и за подкрепените от Национален фонд „Култура“ –  спектакли „Последната сватба на Царя“ и „Квазар“. През 2022 година „Палячи“ са и сред лауреатите на престижния национален конкурс Икар с огнения спектакъл „Последната сватба на царя“, създаден с финансовата подкрепа на Национален фонд Култура“.

Постановката „Квазар“ ще бъде представена на русенска сцена на 18 септември (неделя) от 21:40 часа.

За повече информация за „Палячи“:

Официален уебсайт: https://palyachi.com

Facebook страница: https://www.facebook.com/Palyachi.show

Instagram профил: https://www.instagram.com/Palyachi.show/

Exit mobile version