Русе поведе списъка на МФ с 7,8 млн.лв. за ремонт на улиците

Средства са предвидени и за проекти в Борово, Сливо поле и Две могили

Община Русе поведе списъка на Министерството на финансите, който включва предложения за целево финансиране на инвестиционни проекти на общините за обекти на техническата и социалната инфраструктура. Най-голямата сума в този списък от над 300 проекта е именно за Русе – около 7,76 млн.лв. за улична мрежа на територията на община Русе. Предстои предложенията да бъдат съгласувани между МФ и МРРБ, преди да бъдат одобрени от правителството.

Както е известно, община Русе се бори да получи 17 млн.лв. за улиците, за да може да ги асфалтира изцяло след ВиК-проекта. За момента надеждите са да получи поне въпросните близо 7,8 млн.лв.

Още три общини от Русенска област са предвидени в списъка с предложения.

Борово е включена с „Реконструкция и рехабилитация на общински път Rse 1001 от начало с.Горно Абланово до край с.Горно Абланово“ за 2,2 млн.лв.

За Cливо поле са заложени 175 000 лв. за „Реконструкция на кръстовище ул. „Ал. Стамболийски“, с. Бръшлен с републикански път II-21 Русе- Силистра на км 31+624 ляво“.

Две могили чака средства по цели три проекта – „Ремонт на ул. „Рила“ гр. Две могили“ – 144 000 лв., „Ремонт и рехабилитация на ул. „Пети пехотен Дунавски полк“ между ОК 84 през ОК 85, ОК 86 до ОК 90 в гр. Две могили“ – 169 000 лв. и „Ремонт и рехабилитация на ул. „Васил Левски“ в с. Помен, Община Две могили“ – 156 821 лв.

 

Exit mobile version