Русе Медиа стартира 7 собствени видеоканала и архив с истории

Русе Медиа създаде 7 нови видеоканала с плейлисти в YouTube https://www.youtube.com/channel/UC0di3soHQkgvkuyNn578NQw?view_as=subscriber , за да помогне на читателите и зрителите си да намират по-лесно темите, които ги интересуват. Видеоновините са организирани в раздели Политика, Здраве, Спорт, Общество, Социални, Полиция и Култура. Развитието на канала на Русе Медиа в YouTube е свързано и с големия брой видеа, които наброяват към момента близо 4000.  

Екипът на Русе Медиа работи активно от 2010 г. в областта на видеорепортажите, но досега в канала в YouTube бяха качени само материали, създадени през последните две години – тогава бе създаден и проектът Русе Медиа. Но тъй като има заснети много събития от Русе и региона, важни и интересни, които очертават местната история през изминалите 10 години, Русе Медиа реши да започне да публикува в канала си и тези видеоматериали.

„Решихме да го направим специално за Вас, нашите потребители, които само за 2 години вече сте близо 6000 от целия свят. Започваме хронологично да изграждаме новите плейлисти, като първо ще довършим изцяло 2018 г., а после ще продължим с видеата от далечната 2010 г. Качеството им вероятно няма да е толкова добро, а някои ще са в стария формат 4:3, но тогава технологиите бяха други. По този начин ще рамкираме периода, от който имаме съхранени материали.  

Постепенно ще се изградят видеоканалите за целия период, като, естествено, ще разчитаме и на активността и усета на нашите абонати. Особено на тези, които искат да споделят с нас и с останалите потребители част от своите видеоархиви, свързани с живота и развитието на град Русе“, сподели създателят на Русе Медиа Емил Димитров.

Видеата от архива ще бъдат два основни вида – репортажи и сурови материали. Те ще се появяват както в съответната плейлиста, така и в активния сектор на YouTube канала на Русе Медиа, където се качват и актуалните видеоматериали от деня. За известен период абонатите на канала ще получават известия за нови видеоклипове, които ще бъдат със съдържание от архивите.

Русе Медиа се надява, че с тази инициатива ще даде своя малък принос за запазване на част от видеоисторията на Русе и региона.

Exit mobile version