Русе и Гюргево ще си съдействат за трафика на Дунав мост през зимата

Областният управител на Русе  Галин Григоров сключи споразумение за сътрудничество с префекта на окръг Гюргево Анета Матей, с което да се предприемат адекватни и бързи действия при усложнена зимна обстановка. Акцентът е безпроблемното функциониране на Дунав мост през настоящия зимен сезон.

Тази зима снегопочистването на съоръжението ще се осъществява от румънската страна. В случай на затруднения и кризисна ситуация ще може да се разчита на помощ и от България.

При издаване на предупреждение за оранжев или червен код, институциите от Русе и Гюргево ще се уведомят взаимно в рамките до 30 минути, а в случай на обявен жълт код –  до два часа. Целта е своевременно да се предприемат най-ефективните мерки, чрез които да не се допуска допълнително утежняване на пътната обстановка.

При необходимост ще се създава организация за спиране на моторните превозни средства в близки населени места или съседни области от двете страни на река Дунав, така че да се избегне създаването на колони от леки и товарни автомобили.

Подписването на двустранния протокол се осъществи с помощта на изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

 

 

 

Exit mobile version